Melktappen

Puur en ambachtelijk
Met liefde gemaakt voor dier en natuur
Direct van de boer
Niet bewerkt

Melk direct bij de boer

Door onze melktap is het mogelijk melk direct bij de boer te verkrijgen.

Melk uit de tap

In onze blokhut kunt u melk tappen uit de melkautomaat. 

Onze melktap automaat is 7 dagen in de week open tussen 10.00 uur en 20.00 uur. 

De melk is afkomstig van onze eigen koeien, die wij met veel liefde en aandacht verzorgen. De melk die u tapt is echte rauwe melk. Niet gepasteuriseerd of welke manier dan ook bewerkt. Echte volle melk!

Er wordt wel aangeraden, voor hele jongen kinderen, zwangere vrouwen, en kwetsbare groepen, om de consumptie van rauwe melk te vermijden. De melk is beperkt houdbaar. Het advies voor consumptie is om het eerst even te laten koken.

Werking Melktap

De melktap heeft de vorm van een grote koelkast. In het automaat zitten 2 opslag units, waarin de melk bewaard wordt. De melk wordt daarin gekoeld bewaard en geroerd door een speciaal ontworpen roermechanisme.

Bij ons in de blokhut kunt u verschillende flessen kopen, om de getapte melk in mee te nemen en te bewaren. Het is ook mogelijk zelf een fles of iets dergelijks mee te nemen om in te tappen, zolang het past in de automaat.

Na inworp van gepast geld, kunt u, uzelf voorzien van verse rauwe melk. U ontvangt uit het automaat een bonnetje met daarop gegevens over de melk.

Na elke tapbeurt reinigt de machine zichzelf door middel van stoom.

Ontstaan van het melktap logo

Tekst over ontstaan van het melktap logo